Η καθημερινή κατανάλωση άφθονων τροφίμων ολικής αλέσεως μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια, καθώς μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης πολλών και σοβαρών νοσημάτων, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Ελαττώνει επίσης έως 17% τον κίνδυνο θανάτου από αυτά τα νοσήματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο καρκίνος, η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης. Η σχετική μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες της Σχολής Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι οποίοι παρακολούθησαν επί 14 χρόνια τις διατροφικές συνήθειες και την πορεία της υγείας 367.442 εθελοντών, ηλικίας άνω των 50 ετών. Στη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης, 46.067 από τους ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Οι 11.283 από αυτούς από καρδιοπάθεια, οι…
from Ολες οι Ειδησεις http://ift.tt/1IycNi7
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου