Σε μια από τις βασικές θέσεις της Μεσογειακής πυραμίδας συναντάμε μια κατεξοχήν παρεξηγημένη ομάδα τροφίμων, τους ξηρούς καρπούς. Η θέση τους εκεί αποδεικνύει την υψηλή τους θρεπτική αξία, η οποία ευθύνεται για τη σημαντική συνεισφορά τους στην υγεία. Η παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή συστήνει την κατανάλωση μιας μικρής χούφτας ανάλατων ξηρών καρπών 3-4 φορές την εβδομάδα. Πολλές φορές όμως αυτό το ξεχνάμε και τείνουμε να τους καταναλώνουμε σε συγκεκριμένες μόνο περιόδους. Ποια είναι όμως εκείνα τα χαρακτηριστικά που τους κάνουν σημαντικούς όλο το χρόνο; Αμύγδαλο για τη γεύση και όχι μόνο... Το αμύγδαλο είναι ένας καρπός ο οποίος, εκτός από την…
from Ολες οι Ειδησεις http://ift.tt/1BfN60R
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου