Η ακολούθηση μιας διατροφής που βασίζεται στα ψάρια και στα φυτικής προελεύσεως τρόφιμα, περιέχοντας ελάχιστα ζωικής, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του παχέος εντέρου. Επιστήμονες από τις ΗΠΑ παρακολούθησαν επί μία επταετία περισσότερους από 77.700 εθελοντές, διαπιστώνοντας πως όσοι ήσαν χορτοφάγοι διέτρεχαν κατά 20% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν κολοορθικό καρκίνο, όπως είναι η επιστημονική ονομασία του καρκίνου του παχέος εντέρου. Όσοι, όμως, ήσαν ψαροχορτοφάγοι, είχαν ακόμα μεγαλύτερη προστασία. Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «JAMA Internal Medicine», οι ερευνητές χώρισαν τους εθελοντές σε πέντε ομάδες, αναλόγως με την διατροφή που ακολουθούσαν. Σχεδόν οι μισοί…
from Ολες οι Ειδησεις http://ift.tt/1y2gmqD
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου