Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Τα λοιμώδη νοσήματα εμφανίζονται ακόμη και μήνες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων

Τα λοιμώδη νοσήματα εμφανίζονται ακόμη και μήνες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων
Λοιμώδη νοσήματα ενδέχεται να εκδηλωθούν ακόμη και μήνες μετά την κατανάλωση τροφίμων, τα οποία δεν έχουν προετοιμαστεί ή συντηρηθεί κατάλληλα. Βακτήρια, ιοί και παράσιτα, που είναι "κρυμμένα" μέσα στα τρόφιμα, αποτελούν τα αίτια ενός μεγάλου φάσματος νοσημάτων, που μπορεί να είναι από μία απλή γαστρεντερίτιδα μέχρι μελιταίο πυρετό και ηπατίτιδα. Για παράδειγμα, λίγες ώρες μετά την κατανάλωση ενός μολυσμένου με Ε-coli χάμπουργκερ, μπορεί να αρχίσει διάρροια, ενώ η σαλμονέλα μπορεί να εμφανιστεί 2-3 ημέρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων αυγών, πουλερικών, κρεατικών, γαλακτοκομικών, λαχανικών και φρούτων, που δεν έχουν μαγειρευτεί ή πλυθεί σωστά. Τροφές ωμές ή μαγειρεμένες αλλά μολυσμένες από το…


from Ολες οι Ειδησεις http://ift.tt/1KPzN0b
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου