Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πότε είναι καλό να καταναλώνουμε τα λαχανικά ωμά και πότε μαγειρεμένα;

Πότε είναι καλό να καταναλώνουμε τα λαχανικά ωμά και πότε μαγειρεμένα;

Ολοι έχουμε ακούσει ότι είναι προτιμότερο να τρώμε τα λαχανικά ωμά, διότι το μαγείρεμα καταστρέφει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Ωστόσο, αυτό μόνο απόλυτο δεν είναι. Πλέον η επιστήμη έχει αποδείξει ότι ορισμένα καλό είναι να καταναλώνονται άλλοτε ωμά και άλλοτε μαγειρεμένα, διότι η θέρμανση επιτρέπει την αποδέσμευση θρεπτικών συστατικών τα οποία δύσκολα θα απορροφήσει αλλιώς ο οργανισμός. Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της κατηγορίας είναι οι ντομάτες. Αν και το μαγείρεμά τους για μόλις δύο λεπτά ελαττώνει κατά 10% την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C (και κατά 29% έπειτα από 30 λεπτά), γεγονός παραμένει ότι διασπά επίσης το…





from Ολες οι Ειδησεις http://ift.tt/19TmqvG

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου