Οι γευσιγνώστες το ξέρουν καλά, αλλά η επιστήμη μόλις το απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας: το σχήμα του ποτηριού από το οποίο πίνουμε κρασί όντως επηρεάζει τη γεύση του. Το πως και το γιατί αποκαλύπτει νέα έρευνα Ιαπώνων επιστημόνων, οι οποίοι επινόησαν ένα σύστημα απεικόνισης που δείχνει πως ακριβώς αλλάζει το άρωμα ενός κρασιού καθώς οι ατμοί της αιθανόλης (δηλαδή του αλκοόλ) διαφεύγουν από ένα ποτήρι. Για να δημιουργήσουν το σύστημα, ο δρ Κότζι Μιτσουβαγιάσι, καθηγητής στο Τμήμα Βιοϊατρικής Επιστήμης του Ιατρικού & Οδοντιατρικού Πανεπιστημίου του Τόκυο, και οι συνεργάτες του κάλυψαν ένα πλέγμα με το ένζυμο αλκοολική οξειδάση, το οποίο…
from Ολες οι Ειδησεις http://ift.tt/1HIN6fU
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου