Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Η διατροφή μπορεί να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο ανάπτυξης Αλτσχαιμερ

Η διατροφή μπορεί να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο ανάπτυξης Αλτσχαιμερ

Ένα πρόγραμμα διατροφής που μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο αναπτύξεως νόσου Αλτσχάιμερ επινόησαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Το πρόγραμμα, που είναι γνωστό με το ακρωνύμιο MIND, χωρίζει τα τρόφιμα σε 15 ομάδες, οι 10 εκ των οποίων ωφελούν την υγεία του εγκεφάλου και πρέπει να αποτελούν κορμό της διατροφής και οι πέντε την βλάπτουν και πρέπει να περιοριστεί η κατανάλωσή τους. Τα ωφέλιμα τρόφιμα είναι τα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα άλλα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα διάφορα είδη μούρων (π.χ. βατόμουρα, φράουλες), τα διάφορα είδη φασολιών, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα ψάρια, τα πουλερικά, το ελαιόλαδο και…





from Ολες οι Ειδησεις http://ift.tt/1DuONfM

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου