Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Έλλειψη βιταμίνης D: είναι μια σύγχρονη επιδημία;

H βιταμίνη D είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη που αυξάνει την απορρόφηση από το έντερο του ασβεστίου και φωσφόρου αλλά και του σιδήρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Είναι επίσης γνωστή και σαν βιταμίνη του ήλιου γιατί το μεγαλύτερο ποσό της στο σώμα (50-90%) παράγεται στο δέρμα υπό την επίδραση της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας. Το υπόλοιπο ποσό προέρχεται από τις τροφές. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D είναι τα διάφορα λιπαρά ψάρια (σολομός, τόνος, πέστροφα, ρέγκα, σαρδέλα κτλ), διάφορα μανιτάρια (ειδικά τα μανιτάρια Portobello), o κρόκος του αυγού, το βοδινό συκώτι και τα γαλακτοκομικά. Στις ΗΠΑ ο εμπλουτισμός των γαλακτοκομικών και των δημητριακών πρωινού…





from Ολες οι Ειδησεις http://ift.tt/1xQ5afD

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου