Οι ξηροί καρποί διαθέτουν πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες, φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνες -όπως το σύμπλεγμα Β-, βιταμίνη Ε και Κ, σελήνιο, μη αιμικό σίδηρο, ενώ είναι και πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Διατροφολόγοι και ειδικοί περί διατροφής συστήνουν ως ημερήσια πρόσληψη αυτή των 30 γραμμαρίων για τους ενήλικες. Τα οφέλη των ξηρών καρπών είναι πολλά, αν και μεταβάλλονται με τη μορφή του καρπού, δηλαδή ωμός ή καβουρδισμένος, ψημένος, αλατισμένος ή όχι καρπός. Ωστόσο θα πρέπει να δίνεται προσοχή στις αλλεργίες που μπορεί να εμφανίζουν κάποιοι σε ομάδες ή σε μεμονωμένο καρπό. Η καθημερινή κατανάλωση ξηρών καρπών φαίνεται…
from Ολες οι Ειδησεις http://ift.tt/1649l1y
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου