Υψηλά επίπεδα αρσενικού περιέχει συχνά το ρύζι επειδή η καλλιέργειά του συνήθως γίνεται σε πεδιάδες που πλημμυρίζουν κατ’ επανάληψη. Ωστόσο, για να μειωθεί αυτή η δυνητικά καρκινογόνα τοξική ουσία, ιρλανδοί επιστήμονες συμβουλεύουν όσους τρώνε πολύ ρύζι, να το μαγειρεύουν όχι σε κατσαρόλα αλλά σε καφετιέρα με φίλτρο, ώστε να κατακρατείται το μεγαλύτερο μέρος του αρσενικού. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κουίν του Μπέλφαστ, με επικεφαλής τον καθηγητή ‘Αντι Μέχαργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One», ανέφεραν ότι οι μανιώδεις καταναλωτές ρυζιού εκτίθενται σε επικίνδυνα επίπεδα αρσενικού. Η ουσία αυτή αυξάνει τον κίνδυνο για διάφορα προβλήματα υγείας, μεταξύ των…
from Ολες οι Ειδησεις http://ift.tt/1OIXXIO
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου