Το κολλαγόνο είναι ένας προστατευτικός ιστός που δρα σαν τον συνδετικό ιστό στο δέρμα.Σχηματίζεται από πρωτεΐνες και περιέχει σημαντικό αριθμό αμινοξέων.Η ελαστικότητα και η δύναμη στο δέρμα που παρέχει το κολλαγόνο είναι σημαντικές ώστε να αναπλάθουν κατεστραμμένα κύτταρα. Με την πάροδο των χρόνων σημαντική ποσότητα κολλαγόνου χάνεται σταδιακά με αποτέλεσμα να μειώνεται η σφριγηλότατη του δέρματος και η παραγωγή νέων κυττάρων να επιβραδύνεται. Ωστόσο κάποιες τροφές όπως ντομάτες,μπρόκολο,φράουλες, μύρτιλλα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά,σκόρδο καθώς και πράσινο και μαύρο τσάι βοηθούν σημαντικά. Επίσης η πρόσληψη βιταμίνης c καθώς και πρωτεϊνών θεωρείται απαραίτητη. Εκτός αυτού,μπορούμε να επιβραδύνουμε τη σταδιακή μείωση κολλαγόνου…
from Ολες οι Ειδησεις http://ift.tt/22q5iSP
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου