Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς συνδέονται το κόκκινο κρασί και η σοκολάτα με το Αλτσχάιμερ;

Πώς συνδέονται το κόκκινο κρασί και η σοκολάτα με το Αλτσχάιμερ;
Το κρασί και η σοκολάτα είναι δύο «απολαύσεις» που παίζουν κεντρικό ρόλο στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Εκτός από το γευστικό του πράγματος, όμως, περιέχουν και ουσίες με θεραπευτικές ιδιότητες. Νέα επιστημονική έρευνα διαπιστώνει ότι η ουσία ρεσβερατρόλη, η οποία υπάρχει στα κόκκινα σταφύλια, καθώς και στη μαύρη σοκολάτα, φαίνεται να επιβραδύνει τη συσσώρευση στον εγκέφαλο του βήτα αμυλοειδούς, μιας πρωτεϊνης που παίζει-ρόλο κλειδί στη νόσο Αλτσχάιμερ. Η ρεσβερατρόλη, όπως έδειξαν πειράματα σε εθελοντές, σε μεγάλες ποσότητες επιβραδύνει την αύξηση του βήτα αμυλοειδούς στον εγκέφαλο, συνεπώς μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί ως ένα πρόσθετο «όπλο» εναντίον της μέχρι σήμερα ανίατης νευροεκφυλιστικής ασθένειας.…


from Ολες οι Ειδησεις http://ift.tt/1VZyP4g
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου