Καμία ικανοποιητική απάντηση για όσους αναζητούν «γλυκούς» τρόπους να απαλλαγούν από τη ζάχαρη δεν δίνει το μακροσκελές άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel, που εξετάζει ένα ένα τα υποκατάστατα της ζάχαρης. Με τη βοήθεια της ερευνήτριας Ηλέκτρας Πολυχρονίδου από το Γερμανικό Ινστιτούτο Διατροφικής Ερευνας του Πότσνταμ, το περιοδικό εξετάζει μία μία τις εναλλακτικές, ξεκινώντας από τα σιρόπια μήλου, αχλαδιού, σταφυλιού ή αγαύης.Τα σιρόπια αυτά περιέχουν περισσότερα μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες από ό,τι η επεξεργασμένη ζάχαρη, η οποία αποτελείται από «άδειες θερμίδες». Όμως, τα σιρόπια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει διαταραχές στον μεταβολισμό.Δεύτερη εναλλακτική είναι…
from Ολες οι Ειδησεις http://ift.tt/1vNEyvW
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου